Domein & Koninklijk Museum Mariemont, een uitzonderlijke mix van kunst, cultuur en natuur !

Julie Docsterd,
21-08-2023
Bezoek Mariemont en ontdek het prachtige park, de monumentale beeldhouwwerken, archeologische overblijfselen en geweldige collecties. Deze wereldreis combineert vondsten van de grote oude beschavingen - Rome, China, Egypte en Griekenland - met die van België en Henegouwen. Kortom, een verrassende combinatie.
Leslie Artamonow

Het domein

Mariemont is een park van 45 hectare waar je kunt wandelen tussen eeuwenoude bomen waaronder heel wat uitheemse soorten. Je kunt er genieten van de natuur, beeldhouwwerken bekijken, naar de vogels kunt luisteren of verkoeling zoeken in de schaduw van de bomen, de zoete geur van de bloemen opsnuiven. Wie wil, kan ook een drankje of een ijsje eten op het terras.

MRM

Het museum

Mariemont is ook een museum. Een unieke plek waar tijd en cultuur dor elkaar lopen. Het museum toont kunstwerken die met passie zijn verzameld door Raoul Warocqué. Een Egyptische mummie staat naast Romeinse fresco’s, een beeld van een lachende Boeddha, Gallo-Romeinse juwelen, een grote collectie porselein uit Doornik en een Japans theepaviljoen.

Plaats voor iedereen

Mariemont was oorspronkelijk een privédomein waar de familie Warocqué woonde. Raoul Warocqué, die altijd graag zijn collecties wilde delen, stierf zonder erfgenaam en liet zijn landgoed na aan België.

Vandaag kunnen families, particulieren en vrienden al deze schatten gratis komen ontdekken!

www.musee-mariemont.be